Generelle forholdsregler
Udover at være opmærksom på, om mails og indhold skal sendes med eller uden kryptering, er det vigtigt at tage andre forebehold, når du sender og modtager emails, såsom:
Du må ikke
- Sende e-mails med følsomme eller fortrolige informationer om et større antal personer end modtageren selv.
- Opbevare e-mails med følsomme eller fortrolige personoplysninger længere end højst nødvendigt i din postkasse. Som en tommelfingerregel anbefaler vi, at du senest efter 30 dage flytter sådan data over i et system, der er indrettet til at behandle følsomme og fortrolige persondata, eksempelvis vores ESDH-system, WorkZone.
Du må
-
Benytte AAU's mailsystem i privat øjemed i begrænset omfang. Det anbefales, at du opbevarer private mails i en mappe, du har navngivet "Privat" (se iøvrigt "Mail og Kalenderpolitik").
-
Sende store mængder af data afsted via andre kanaler end mail – men undersøg hvilke forholdsregler, du bør tage.
Spam-mails
Sund fornuft er det vigtigste redskab i kampen mod spam og phising.
Din indbakke er under konstant beskydning af spam-mails, der forsøger at få fingrene i dine penge eller data. En professionel spammer kan forfalske sin afsenderadresse på under 10 sekunder til at hedde det samme som familiemedlemmer, venner eller din bank.
PHIShING-MAILS
Phishing er mails, der ser ud som om, de er fra PBS, din bank, eller fra AAU, men dette er ikke tilfældet. De er fra personer, der forsøger at franarre dig oplysninger om dit dankort eller din mailkonto.
Du skal aldrig svare på phishings-mails, og du skal aldrig klikke på links i mailen. Det gælder også, når afsender tilbyder dig, at du aldrig mere vil høre mere fra dem, hvis du bare klikker på 'nej tak'.