sikkerhed på universitetet

I forbindelse med arbejde og studie kan du komme i berøring med personfølsomme eller fortrolige informationer. Det kan være gennem interviews eller andet analysemateriale til brug i forskning eller studieprojekter. Det kan være ved administration relateret til studerende og ansatte fx ved sygdom, klager, karakterer, mm. Denne information skal du sikre, så uvedkommende ikke får adgang dertil.

Da du tilgår de følsomme eller fortrolige informationer på computer eller evt. print, så er det også herigennem faren opstår, for at uvedkommende også kan opnå adgang til informationerne.

Læs nedenfor, hvad du kan gøre for at styrke informationssikkerheden, når du er på AAU.​

 • +

  Lav et godt og sikkert password og del det ikke med andre

 • +

  Undgå links og filer fra afsendere, du ikke kender

  En phishing-mail er en mail, hvor afsenderen udgiver sig for at være en anden for at franarre dig personlige oplysninger som fx passwords eller for at få dig til at installere skadelige programmer på din computer.
   

  Phishing - og hvordan du undgår at blive phishet

 • +

  Lås din computer, når du forlader den

  Forlader du din plads, så husk at låse din computer, så andre ikke får adgang til den information, du har adgang til. Også selv om du kun er væk i ganske kort tid.

  Shortcuts til at låse din computer:

  • Pc: windows + L
  • Mac: Ctrl + Cmd + Q
 • +

  Send sikker mail

  Alle mails, der sendes internt på AAU (dvs. fra en AAU-mailadresse til en anden AAU-mailadresse), sendes sikkert. Hvis du skal sende mails med følsomme eller fortrolige informationer til modtagere uden for AAU, så læs mere på nedenstående link.

  Sikker mail

 • +

  Anvend internettet med omtanke

  Internettet er en integreret del af, hvordan vi arbejder og studerer. Men når du bruger internettet, kan din computer blive inficeret af virus eller dine passwords kan blive afluret. For at mindske risikoen, vær kritisk med, hvad du downloader og installerer, og hvor du deler personlige informationer, herunder din mailadresse. Din mailadresse kan blive brugt til spam.

  Læs mere om virus

 • +

  Brug Follow-You print

  Med Follow-You print kan du hente det, du har sendt til print, ved forskellige kopimaskiner på AAU. Kopimaskinen begynder først at printe, når du er ved maskinen og har logget på. Det er derfor den mest sikre måde at printe på, når det drejer sig om dokumenter med følsomme eller fortrolige informationer.

  Læs mere om Follow-You print

 • +

  Hvis muligt, lås døren til dit kontor, når du forlader det

  Så sikrer du dig mod adgang fra uvedkommende til din computer og evt. papirer på dit skrivebord.

 • +

  Ryd op på dit skrivebord

  Efterlad ikke dokumenter med personoplysninger på dit skrivebord. Lås dem inde eller opbevar dem på anden måde sikkert, indtil det er ok at destruere dem.